Erdemir Romanya SRL’nin Erdemir Grubu’na Katılışının 13. Yılı Kutlandı

Erdemir Romanya SRL’nin Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları TAS tarafından Romanya’daki özelleştirme ihalesi sonucu 28 Ocak 2002 tarihinde devir alınmasının 13. yıl dönümü kutlandı. Elektrik sanayiinin ana girdilerinden olan Elektrik Çeliği üretimi yapılan tesisimizde halihazırda 5.500 – 6.000 ton olan aylık üretim kapasitesi yılın ikinci yarısında 10.000 ton/ay seviyesine çıkacak.

Şirketimiz Genel Müdürü Halil Melih Türkeş yaptığı açıklamada B1 Sürekli Tavlama Hattı Modernizasyonu ve hat çıkışına entegre edilen kaplama hattı yatırımının tamamlandığını, hattın mart ayında devreye alınmasıyla üretim kapasitesinin optimum üretim maliyetlerini elde edecek seviyeye geleceğini belirtti. Daha önce üretim hatlarının kapasitelerin birbirini tamamlayamadığını ve bazı hatların düşük kapasite ile çalışmasının ölçek ekonomisinden yararlanma şansı vermediğini belirten Türkeş, iki tavlama hattının birlikte çalışma imkanına, mevcut kaplama hattında yapılması gereken iyileştirmeler sonrasında yıl sonunda ulaşabileceklerini kaydetti. Böylece tesislerimizde en önemli sorun olan asitleme prosesi dışında tüm hatlarda gerekli iyileştirmelerin tamamlanmış olacağını ifade eden, Türkeş planlanan asitleme hattı yatırımı sonrasında tam anlamıyla modern bir fabrika haline gelecek tesisimizde, talebi artan ve geliştirme sureci büyük oranda tamamlanan yüksek kalite ürünlerin de stabil olarak pazara sunulmaya başlanacağını ve müşterilerimizin tüm talep çeşitlerine cevap verebilir hale geleceklerini söyledi. Özellikle rekabetin çok yoğun olduğu Avrupa piyasalarında, dünyanın önde gelen büyük ve itibarlı şirketlerinin onaylı tedarikçisi olarak pazarda kendimize yer bulma mücadelesini basarmış olduklarını belirten Türkeş, ürünlerimiz veya müşterilerimizin uygulamalarından kaynaklanan sorunları ile ilgili küçük büyük demeden tüm şikayetlere anında cevap vererek, müşteri memnuniyetini %100 sağlayacak çözümü sunduklarını ifade etti.

Aynı tarihte tesisimizi ziyaret etmekte olan Grubumuz İhracat Direktörü Adalat Kazımlı da böyle bir günde Erdemir Romanya personeli ile birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu belirtti. Kazımlı yaptığı açıklamada; diğer tüm ürün gruplarında olduğu gibi elektrik çeliğinde de Erdemir kalitesinin ortaya konacağını ve artan kapasitelerle fiyat rekabetini de asar hale geleceklerini kaydetti. Erdemir Romanya’nın Erdemir Türkiye için fason üretici konumuna gelmesi sonrasında elektrik çeliği satış ve pazarlama faaliyetlerinin kendileri tarafından yönetildiğini söyleyen Kazımlı, kazanılmış pazarlarda kalıcı olmak ve yeni pazarlara erişmek için yoğun şekilde çalıştıklarını belirtti. Sadece Ereğli üretimi sıcak rulonun değil İskenderun üretimi sıcak rulonun da Romanya da kullanılmaya başlayacağını anlatan Kazımlı ürün kalitemize güvendiklerini ve Avrupa pazarlarındaki durgunluğa rağmen aylık 10 bin ton satışa hazırlıklı olmak adına müşteri portföyünü genişletme çalışmalarına başladıklarını ifade etti.

4.5 yıllık Genel Müdürlük görevini Ocak ayında H. Melih Türkeş’e devreden Genel Müdür Danışmanı Erdoğan Günay da gerek Erdemir Romanya yönetimine, gerek Grup İhracat Direktörlüğü’ne teşekkür ederek elektrik çeliği ve Erdemir Romanya tesislerinin kısa zamanda Grubumuz için değer yaratan bir unsur haline geleceğine inandığını söyledi. Fabrika ve pazarlama ekibi arasındaki koordineli çalışmanın başarıyı getireceğini belirten Günay, yapılan yatırımlar; sağlanan iyileşmeler ve maliyet düşürücü tedbirlerin sonuçlarını vermeye başlamasıyla Erdemir Romanya tesislerinin sürdürülebilir karlılığı yakalayacağını ifade etti.

© 2017 Erdemir Romania S.R.L. Tüm Hakları Saklıdır.
etik@erdemiretik.com 0 850 211 3000